Scandal uriaș în Franța pe tema școlii online

0

Liceele franceze au permisiunea, începând de săptămâna aceasta, să mute la distanţă până la 50% din activitatea de predare. Şcoala online nu se aplică însă în cazul elevilor din clase mai mici.

Elevii trebuie în continuare să petreacă cel puțin jumătate din timpul de școală în clasă, iar autoritățile insistă că preferă “prezența 100%” față în față. Dar fiecare liceu are posibilitatea să decidă singur în ce proporție mută şcoala online, în limita de 50%, în funcție de situația comunității locale, ca măsură de combatere a pandemiei Covid-19, după cum scrie edupedu.ro.

Elevii mai mici trebuie în continuare să meargă la școală, ca până acum, în conformitate cu argumentul guvernului potrivit căruia închiderea școlii afectează grav educația copiilor, mai ales a celor din medii dezavantajate.

Opțiunea trecerea parţială a liceelor la şcoala online a fost decisă în contextul în care, săptămâna trecută, guvernul a decis să prelungească până la 1 decembrie actuala perioadă de restricții severe, în care a fost limitată mult libertatea de mișcare, iar localurile și multe afaceri au fost închise.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.