PNL: „CCR a făcut, din nou, jocul politic al PSD în cazul Iordache-președinte la Consiliul Legislativ!”

0

Reacţia PNL după ce CCR a decis ca Florin Iordache rămâne şef la Consiliul Legislativ. Liberalii susţin că „CCR a făcut, din nou, jocul politic al PSD”, după ce judecătorii au respins sesizarea PNL şi USR şi au stabilit că este constituţională numirea lui Florin Iordache ca preşedinte al Consiliului Legislativ.

„Curtea Constituţională (CCR) a făcut, din nou, jocul politic al PSD. CCR şi-a dat aprobarea pentru menţinerea lui Florin Iordache, autorul OUG 13, în fruntea Consiliului Legislativ”, se arată într-un mesaj publicat miercuri, pe pagina de Facebook a PNL.

„CCR a respins sesizarea depusă de PNL împotriva numirii deputatului PSD Florin Iordache la şefia Consiliului Legislativ. PNL a prezentat, în sesizare, argumente solide referitoare la neconstituţionalitatea hotărârii prin care Parlamentul l-a numit pe Florin Iordache la conducerea Consiliului Legislativ.

Alegerea Preşedintelui Consiliului Legislativ, în persoana lui Florin Iordache, s-a realizat prin încălcarea dispoziţiilor art.9 alin.2 din Legea nr.73/1993 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Consiliului Legislativ. Acest articol se află sub prezumţia de constituţionalitate şi dispune: „Preşedintele Consiliului Legislativ şi preşedinţii de secţii se numesc prin votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, reuniţi în şedinţa comună a celor două Camere ale Parlamentului(…)”. În contextul în care Florin Iordache a primit 185 de voturi favorabile (majoritatea parlamentarilor prezenţi), nu a fost întrunit numărul necesar de voturi prevăzut de lege – 234 de voturi (majoritatea parlamentarilor de pe liste), pentru ca acesta să fie numit preşedinte al Consiliului Legislativ”, mai precizează reprezentanţii PNL.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.