Raed Arafat, anunțul așteptat despre vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19

Share:

În urmă cu două săptămâni gigantul farma, Pfizer, anunța dezvoltarea cu succes al unui posibil vaccin împotriva noului virus. Ulterior autoritățile române anunțau deja un acord cu UE pentru un număr de doze de vaccin pentru pacienții români. Când va sosi și în ce condiții, nu se știe exact. Dar se discută deja în spațiul public de vaccinări în masă și se speculează ideea obligativității. Secretarul de Stat Raed Arafat a fost printre cei care au vorbit despre aceste speculații, informează playtech.ro.

Vestea rezultatelor vaccinului realizat de Pfizer a stârnit pasiuni în rândul specialiștilor și în rândul guveranților. Președintele Iohannis declara recent că deja se discută la nivel de celulă de criză de strategii de vaccinare.

Cam prea repede spun unele voci, se discută de aceste campanii, având în vedere că nu se știe clar dacă Pfizer va fi furnizorul vaccinului au o altă companie. În orice caz, speculația mare s-a făcut pe obligativitatea sau nu a vaccinării populației. Aici, recent, Secretarul de Stat Raed Arafat a intervenit făcând lumină pe acest subiect.

”În România, nu va fi vaccinare obligatorie, ci pe grupurile vulnerabile, pe rând. Poate vom începe cu personalul medical și cu cei care sunt în prima linie, dar nu există un plan pentru vaccinare obligatorie”, a declarat Raed Arafat la conferința „COVID-19, între mituri și adevăr. O analiză a realității.”

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.