Cioloș sare în apărarea ministrului Tătaru

0

Fostul premier Dacian Cioloş a participat la o conferinţă de presă la Târgovişte, acolo unde a fost întrebat dacă, după părerea sa, ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru ar fi trebuit să-şi prezinte demisia, după incendiul de la secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Neamţ.

Dacian Cioloş a spus că nu crede că demisia ministrului ar fi rezolvat problema, care este una sistemică şi pe care, spune fostul prim ministru, cetăţenii o pot rezolva democratic, prin vot.

„Nu ştiu dacă cu o lună înainte de alegeri demisia unui ministru rezolvă o problemă, care e problemă structurală de comportament şi de mentalitate. Semnalul moral trebuie să îl dea cetăţenii prin votul de peste mai puţin de o lună. Acolo se schimbă lucrurile. Că altfel ar fi chiar simplu să îşi dea demisia un ministru, care nici măcar nu a numit directorul respectiv acolo, că a fost numit de preşedintele Consiliului Judeţean, că managementul spitalelor prin lege este la Consiliul Judeţean, are şi ministrul partea lui de vină, are şi Guvernul partea lui de vină”, a afirmat Cioloş.

Cioloș a mai fost întrebat în conferinţa de presă susţinută la Târgovişte dacă este mulţumit de guvernarea liberală şi dacă după 6 decembrie intră la guvernare alături de liberali.

“Nu are nicio legătură faptul că vom intra sau nu după alegeri într-un guvern cu PNL-ul, nu are legătură cu mulţumirea sau nemulţumirea de felul cum se guvernează acuma. Vă spun din start că voi vota cu USR-Plus. Deci cât sunt de mulţumiţi sau nu de guvernarea PNL vor decide cetăţenii şi alegătorii. Sunt multe lucruri pe care le-aş fi făcut altfel, dar acum nu ce cred eu personal despre PNL contează. Sunt lucruri care au fost făcute, sunt multe lucruri şi angajamente ale guvernului actual luate acum un an… chiar eu am prezentat în urmă cu vreo săptămână şi ceva vreo opt, nouă angajamente pe baza cărora USR a susţinut, a votat acest Guvern în Parlament şi USR-Plus l-a susţinut care nu au fost îndeplinite. Sigur există scuze pentru unele dintre ele, că nu a fost majoritate şamd”, a explicat Dacian Cioloş.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.