Ministrul Cîțu pune tunurile pe PSD: Guvernul Orban ar fi putut face mai mult dacă nu era oprit de Parlament!

0

Florin Cîţu atacă din nou Opoziţia şi promite schimbări după alegerile parlamentare din 6 decembrie. Ministrul Finanţelor, care candidează pe lista PNL la Senat, a declarat că Guvernul ar fi putut face mai mult pentru Bursa de Valori dacă nu ar fi oprit din Parlament.

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a participat vineri la evenimentul care celebrează 25 de ani de la redeschiderea Bursei de Valori București. Florin Cîţu a amintit că Ministrul Finanțelor a avut două emisiuni Fidelis, „chiar într-o perioadă dificilă”.

„Am fi putut face mai mult dacă nu eram opriţi din Parlament. Vă promit că imediat ce se va schimba majoritatea parlamentară vom anula acele bariere puse de Parlament care opresc capitalizarea companiilor româneşti din piaţa de capital. Despre asta este vorba când vorbim despre companiile de stat.

Nu este vorba de vânzare, de a le da străinilor. E vorba de capitalizare. E vorba de a injecta capital în companii pentru a le face mai profitabile, pentru a păstra locuri de muncă şi pentru a crea profit”, a declarat Cîţu.

De asemenea, ministrul Finanţelor a precizat că împreună cu ASF lucrează la un plan de dezvoltare a pieţei de capital cu asistenţă de tehnică de la OECD.

„Trebuie să identificăm acele bariere din legislaţie care au făcut ca până acum piaţa de capital să nu funcţioneze la potenţialul maxim. Ştim foarte bine că piaţa de capital din România are un potenţial mult mai mare decât ceea ce vedem astăzi. Trebuie să identificăm unde sunt problemele. Eliminăm barierele din toată economia.

Dacă acele bariere sunt legate de fiscalitate, le vom elimina. Dacă este nevoie, vom face acest lucru pentru a susţine piaţa de capital în următoarea perioadă”, a dat asigurări Florin Cîţu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.