Ursula von der Leyen, avertisment dur: Statele membre UE să ridice, treptat, restricțiile impuse pentru controlul pandemiei!

0

Șefa Comisiei Europene avertizează statele membre în legătură cu relaxările anti COVID-19. Ursula von der Leyen cere ca măsurile de relaxare să se ia treptat, nu brusc, pentru a evita izbucnirea unui nou val epidemic, cel de-al treilea.

Ursula von der Leyen a anunțat că forul comunitar va propune ridicarea treptată şi coordonată a restricţiilor impuse pentru controlul pandemiei în cele 27 de state ale Uniunii Europene.

„Cu toții am învățat din experiența din timpul verii, și anume că ieșirea dintr-un val, in acest caz din primul val, este foarte dificilă. Iar ridicarea prea rapidă  a restricțiilor la ieșirea din valul epidemic , în acest caz,  a avut un impact foarte negativ asupra situației epidemiologice în timpul verii și al toamnei”, a spus Ursula von der Leyen.

„Prin urmare, de această dată, trebuie procedat intr-un mod diferit, iar măsurile trebuie să fie bine gestionate. Vom face o propunere de ridicare a măsurilor de restricții graduală și bine coordonată. Acest lucru va fi foarte important în evitarea unui nou val, al treilea val (al pandemiei de coronavirus – n.red.).

Șefa Executivului comunitar spune că instituția pe care o conduce va continua eforturile de informare a cetățenilor pe tema vaccinării.

„Lucrăm la o campanie de vaccinare, pentru a sprijni țările membre în comunicarea importanței vaccinurilor, care înseamnă autoprotecție și solidaritate”, a mai spus șefa Comisiei Europene.

Declarația Ursulei von der Leyen a fost făcută la conferința de presă comună cu președintele Consiliului European, Charles Michel, la Bruxelles, în urma videoconferinței liderilor UE.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.