Daniel Tudorache a fost pus sub control judiciar, pe cauţiune de un milion de euro

0

Fostul primar PSD al Sectorului 1, Daniel Tudorache, a plecat sâmbătă dimineață de la sediul DNA după o noapte de audieri, el fiind vizat în două dosare.

Daniel Tudorache a fost pus pus sub control judiciar de procurorii DNA, iar fostul edil trebuie să plătească o cauțiune de un milion de euro, el fiind acuzat de luare de mită. Soția sa trebuie să plătească o cauțiune de 200.000 de euro. Tudorache va contesta în instanță cauțiunea stabilită de procurori.

Daniel Tudorache este suspect în două dosare de corupție, pentru luare de mită și spălare de bani. Unul dintre dosare privește achizițiile de tablete pentru elevi, iar al doilea are în vedere fapte din 2007.

Sâmbătă dimineaţa, la ieşirea de la audieri, apărătorul fostului edil a precizat că este vorba despre două dosare – unul care vizează achiziţiile de tablete, care, din punctul său de vedere, „au fost complet legale”, iar în celălalt „sunt aşa-zise fapte foarte vechi, de undeva din anii 2006 – 2007”.

La DNA a fost audiată de procurori şi fosta soţie a lui Dan Tudorache şi încă o persoană, după cum a precizat avocatul.

„Consider că în momentul acesta beneficiem de prezumţie de nevinovăţie, am mici critici de făcut, dar le voi face în faţa instanţei, în principiu pentru că cred că vom contesta măsurile luate azi„, a spus apărătorul lui Tudorache.

„Sunt nevinovat şi sper ca Justiţia să facă lumină cât mai repede în acest dosar. Nu doresc să pun în pericol şansele reale de câştigare a alegerilor parlamentare, pe care le are partidul al cărui membru sunt de peste 20 de ani”, a afirmat Daniel Tudorache.

„În lumina evenimentelor recente, am luat decizia de a mă suspenda din PSD. Sunt nevinovat şi sper ca Justiţia să facă lumină cât mai repede în acest dosar. Nu doresc să pun în pericol şansele reale de câştigare a alegerilor parlamentare, pe care le are partidul al cărui membru sunt de peste 20 de ani şi în slujba căruia mi-am pus toată activitatea politică„, a scris, pe Facebook, Daniel Tudorache.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.