Macron anunță o relaxare treptată a restricțiilor în Franța

0

Președintele Franței, Emmanuel Macron, ar putea anunța o relaxare a măsurilor luate în sprijinul  ținerii sub control a pandemiei, asta în contextul în care Franța este una dintre cele mai afectate națiuni de coronavirus la nivel mondial.

Mai mult, într-un interviu acordat zilele trecute unei publicații franceze, președintele Emmanuel Macron promitea ca alocuțiunea sa de diseară, de la ora 20:00, să clarifice strategia de gestionare a epidemiei de sărbători și în următoarele luni. Conform Radio România Actualități, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Paris vorbea și el despre o ușurare a restricțiilor în trei etape: prima de la 1 decembrie, a doua în jur de 20 decembrie şi o nouă serie de măsuri la începutul lui ianuarie.

Surse din Hexagon afirmă că se va opta pentru două săptămâni de relaxare relativă în timpul Crăciunului și a Anului Nou, după care regimul respectiv va fi readaptat. Un alt scenariu prevede ca măsura de izolare a populației la domiciliu, în vigoare în prezent, să fie înlocuită cu interzicerea circulației pe timpul nopții.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.