Autoritățile bulgare închid școlile, restaurantele și centrele comerciale

0

Guvernul bulgar, reticent până în prezent în impunerea de măsuri de restricții, a decis miercuri închiderea școlilor, a restaurantelor și a centrelor comerciale, în condițiile în care spitalele sunt depășite de explozia numărului de infectări, scrie Reuters.

Autorităţile bulgare au adoptat măsurile destinate stopării celui de-al doilea val al pandemiei de Covid-19, care vor intra în vigoare vineri și vor dura până în 21 decembrie, a anunțat ministrul Sănătății, Kostadin Anghelov, conform Hotnews.

Pe lângă închiderea creșelor, a școlilor, universităților, restaurantelor, cafenelelor și centrelor comerciale, călătoriile turistice organizate vor fi de asemenea interzise iar competițiile sportive se vor derula fără public. Sălile de sport se închid de asemenea, dar teatrele pot funcționa cu maxim 30% din capacitatea sălilor. Magazinele neesențiale rămân însă deschise.

Anunţul Guvernului a fost criticat de către patronate – care cer o creştere a ajutoarelor de stat -, în timp ce ecomişti denunţă cheltuieli importante la buget consacrate înarmării.

Aproximativ 300 de persoane au manifestat miercuri în faţa sediului Guvernului, unde austrigat ”Asasinii!” şi ”Demisia!”, iar ciocniri cu poliţia au avut loc.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.