Stare de urgență, împotriva pandemiei de COVID-19, în Moldova

0

Stare de urgenţă în Republica Moldova. Comisia naţională extraordinară de sănătate publică (CNESP) din Republica Moldova a decis, vineri, într-o şedinţă condusă de premierul Ion Chicu, instituirea stării de urgenţă la nivel naţional.

Republica Moldova intră în stare de urgenţă din 30 noiembrie 2020 până pe 15 ianuarie 2021.

„Am ajuns la un număr mare de cazuri zilnice şi această evoluţie este îngrijorătoare. Din păcate, în lume, în regiune, dar şi la noi continuă răspândirea acestei epidemii. De aceea, ne propunem să venim cu un set de măsuri restrictive, coordonate cu specialiştii din domeniu, care vor contribui la stăvilirea răspândirii pandemiei”, a explicat premierul moldovean.

Pentru a preveni răspândirii infecţiei COVID-19, autorităţile de la Chişinău au decis interzicerea activităţii cluburilor de noapte (discoteci, karaoke, disco-baruri), începând cu data de 28 noiembrie.

Totodată, din 30 noiembrie, restaurantele, barurile şi cafenelele vor putea funcţiona până la orele 22.00. Unităţilor de alimentaţie publică le va fi interzisă activitatea în intervalul 22:00-07:00.

În perioada stării de urgenţă în sănătate publică va fi interzisă organizarea şi desfăşurarea conferinţelor ştiinţifice, competiţiilor sportive, olimpiadelor cu prezenţă fizica a persoanelor. De asemenea, nu se va permite prezenţa spectatorilor în incinta teatrelor, cinematografelor, sălilor de concerte sau caselor de cultură.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.