Totul despre vaccinarea anti-COVID în România. Cine va avea prioritate la vaccin…

Share:

Guvernul a adoptat, în şedinţa de vineri seară, Hotărârea privind Strategia de vaccinare a populaţiei împotriva virusului SARS-CoV-2. Vor avea prioritate la vaccinare angajaţii din domeniul Sănătăţii, asistenţei sociale, cei din categoria de risc şi personalul din „domenii-cheie”, a anunţat şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă.

Hotărârea de Guvern privind vaccinarea anti-COVID-19 „este un act normativ care pregăteşte această campanie extrem de importantă”, a declarat șeful Cancelariei primului ministru, Ionel Dancă.

„În fapt, este singura soluţie pentru a pune capăt acestei pandemii şi sperăm ca vaccinul să fie pus la dispoziţie cât mai curând. Potrivit acestei strategii de vaccinare, au fost stabilite grupurile prioritare pentru vaccinarea  împotriva SARS-CoV-2. Principalele categorii de personal care vor fi vaccinate sunt următoarele: personalul din domeniul sănătăţii, personalul din centrele rezidenţiale şi medico-sociale, populaţia cu risc ridicat de evoluţie severă în cazul infecţiilor cu SARS-CoV-2 şi personalul din alte domenii cheie pentru buna funcţionare a societăţii”, a spus şeful Cancelariei primului ministru.

Şeful Cancelariei primului ministru, Ionel Dancă, a subliniat că vaccinarea este „gratuită şi voluntară”.

„Estimarea este că în prezent 70% din totalul populaţiei ar fi putea fi implicată în această campanie de vaccinare. Este o campanie gratuită şi voluntară”, a spus Dancă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.