Ceremonie restrânsă de Ziua Națională în Piața Arcului de Triumf

Share:

Astăzi, de Ziua Națională a României, o ceremonie oficială în format restrâns, la care participă președintele Iohannis, premierul, membri ai Guvernului și alte oficialități, a avut loc în Piața Arcului de Triumf din Capitală, informează Romaniatv.net.

Președintele Klaus Iohannis, premierul și mai multe autorități au ajuns la Arcul de Triumf de Ziua Națională a României. S-a cântat imnul național al României, iar apoi șeful statului a depus o coroană în numele eroilor români care au luptat pentru reîntregirea țării și în numele victimelor virusului SARS-CoV-2.

„În această Piaţă, care a fost martora a atâtor sărbători, azi suntem mult mai puţini ca de obicei. Cadenţa militarilor, bucuruia din ochii copiilor ridicaţi în braţe de părinţi sau bunici emoţionaţi sunt imagini de care ne e dor şi pe care vrem să le revedem cât mai curând posibil. În acest cadru în care suntem acum, vegheaţi la fel ca în anii precedenţi, de Arcul de Triumf, acest simbol al sacrificiului şi al speranţei, urez românilor La Mulţi Ani, oriunde s-ar afla ei, sănătate şi optimism.

Niciodată, în ultimele decenii, nu am avut 1 Decembrie cu atâta îngrijorare. Criza sanitară și pandemia ne obligă să marcăm Ziua națională în alte registre. În fiecare zi, bărbați și femei curajoși luptă cu pandemia. De la începutul crizei, suntem fizic distanțați unii de alții, ne vedem mai rar și resimțim absența interacțiunii cu cei dragi, iar granițile par din nou a ne despărți. Și totuși nimic nu ne poate ține departe în spirit pentru a putea rememora marea realizare de acum mai bine de 100 de ani. Nimic nu ne împiedică să ne aducem aminte astăzi de toți care au contribuit la desăvârșirea statului român modern”, a declarat Klaus Iohannis.

Evenimentul nu a fost deschis publicului. După-amiază, la Palatul Cotroceni, preşedintele Klaus Iohannis decorează personalităţi civile din domeniul medical care au contribuit la gestionarea epidemiei de COVID-19.

Aproximativ 150 de militari din Ministerul Apărării Naţionale au participat marţi, 1 Decembrie, începând cu ora 11.00, la ceremonia oficială în format restrâns, organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României în Piaţa Arcul de Triumf, din Bucureşti. Pe timpul ceremoniei se-a ținut un moment de reculegere în memoria eroilor români căzuţi pe câmpurile de bătălie pentru reîntregirea neamului românesc şi a victimelor virusului SARS-CoV-2, vor fi trase 21 de salve de tun, iar Preşedintele României, Klaus Iohannis, a depus o coroană de flori şi a susţinut o alocuţiune.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.