Vești bune de la Institutul Cantacuzino: Un vaccin antigripal, autorizat până la finele anului 2020!

Share:

Florin Oancea, directorul Institutului Cantacuzino, a declarat, vineri, că speră ca până la finalul anului Institutul să un vaccin care să fie sigur şi care să poată fi autorizat şi dezvoltat.

Directorul general al Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino Florin Oancea a declarat că speră ca Institutul să aibă un vaccin antigripal trivalent până la finalul acestui an sau începutul lui 2021, un produs care să fie sigur şi care să poată fi autorizat şi dezvoltat.

„În acest moment suntem în plin proces de testare şi de reluare a cercetării vis a vis de producţia de vaccin gripal trivalent. A debutat acum o lună şi jumătate testarea pe aproximativ 250.000 de ouă embrionate şi sperăm ca până la sfârşitul anului sau începutul anului 2021 să avem un produs sigur pe care să putem să îl autorizăm şi să îl dezvoltăm ca produs sigur.

În momentul în care vom putea raporta, avem acest produs sigur, trebuie să facem transferul tehnologic într-o arie de producţie, conform normelor GMP. În acest moment suntem în plin proces de verificare, dezvoltare şi cercetare a vaccinului trivalent”, a precizat Florin Oancea, întrebat în ce stadiu suntem cu privire la reluarea producţiei de vaccin antigripal.

Premierul Ludovic Orban a participat luni la conferinţa de presă organizată la Institutul Cantacuzino cu ocazia lansării pe piaţă a primului lot de produse imunostimulatoare OROSTIM – HV.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.