Băsescu vede PMP la guvernare după 6 decembrie: PMP va obține un scor de 10 la sută la parlamentare!

Share:

Fostul preşedinte Traian Băsescu a vorbit miercuri despre previziunile sale în ce priveşte rezultatele alegerilor parlamentare din 6 decembrie şi a susţinut că, în cazul în care PNL şi PSD vor fi apropiate ca procentaj, ar fi posibilă o alianţă între social-democraţi şi USR, situaţie care l-ar pune în mare încurcătură pe Klaus Iohannis.

Traian Băsescu crede că partidul său, PMP, se va situa pe poziţia a patra, cu un scor apropiat de 10%, după PNL, PSD şi USR, şi speră ca Pro România, partidul lui Victor Ponta, unul dintre rivalii săi tradiţionali, să nu atingă pragul electoral de 5%, deşi sondajele îi arată la aproximativ 9,5%.

„Sper să intre PMP la guvernare. România se poate dezvolta cu o condiție: în mintea noastră să nu fie că trebuie să dublezi salariile, pensiile și alocațiile pentru copii și ajutoarele sociale. Pensionarii vor câștiga mai mult din dezvoltarea țării decât din măririle artificiale, nesustenabile.

Vreau să înțelegeți că de asta sunt împotriva oricărei participări a PSD-ului la guvernare, deși nu exclud posibilitatea să vedem o alianță PSD – USR. Și, atunci, să vezi bătăi de cap pe președinte la desemnare”, a declarat Traian Băsescu la DCNews.

„PNL și PSD vor fi cap la cap. Pe locul trei va fi USR. Vreau să cred că a patra va fi PMP. Îmi doresc din suflet ca Pro România să nu intre în Parlament și UDMR va intra ca de obicei, la limită. Sper că PMP se va situa undeva între 7-10, dar asta va ridica probleme foarte mari pentru o alianță de drepta”, a mai completat acesta.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.