Ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman, vizită la Porțile de Fier

0

Excelența Sa, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, domnul Adrian Zuckerman, s-a aflat astăzi, 3 decembrie, într-o vizită de lucru la Porțile de Fier, alături de ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, domnul Virgil Popescu. Delegația oficială a fost primită și însoțită de domnul Bogdan Badea, președintele Directoratului Hidroelectrica, împreună cu alți reprezentanți ai companiei. Cu această ocazie, membrii delegației au vizitat obiectivul și le-au fost prezentate date actuale cu privire la producția, performanțele și intențiile investiționale ale Hidroelectrica, precum și istoricul amenajării de la Porțile de Fier.

”Intenția Exim US este de a sprijini investiții strategice în România și de a asigura linii de finanțare de aproximativ 7 mld de dolari. Doamna Kimberle Reed, președinte Exim Bank, va sosi luni pentru a discuta acordul dintre Guvernul Romaniei și Exim pentru finanțarea proiectelor de energie și infrastructură, urmând a face și o vizita la centrala nucleară de la Cernavodă” – a afirmat Excelența Sa, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, domnul Adrian Zuckerman, cu ocazia deschiderii evenimentului.

În același context, ministrul Economiei Energiei și Mediului de Afaceri, domnul  Virgil Popescu, a declarat: ”Încurajez Hidroelectrica să se implice în proiecte verzi, și vreau să cred că societatea își va diversifica sursele de producere a energiei, că va trece și la energie solară și eoliană. Hidroelectrica este perla coroanei energiei românești, așa cum am mai afirmat-o. Este o companie verde și vreau să rămână verde.”

Salutăm interesul american pentru dezvoltarea și susținerea proiectelor energetice ale României, spre beneficiul reciproc. Hidoelectrica manifestă toată dorința de colaborarea cu firme din Statele Unite pe proiecte de anvergură, ca parteneri.” – a afirmat Bogdan Badea, președintele directoratului Hidroelectrica. ”Avem planuri ambițioase într-un domeniu care este nu doar profitabil, ci și într-o continuă dezvoltare, direcția fiind cea a energiei regenerabile.

Vizita ambasadorului SUA vine ca urmare a parafării, în data de 9 octombrie a.c, la Washington D.C., a unui acord interguvernamental extins, care permite cooperarea între România și Statele Unite ale Americii în domeniul dezvoltării unor proiecte de importanță strategică în domeniul energiei.

Hidroelectrica este lider în producția de energie electrică și principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Național și este o companie vitală pentru un sector strategic, cu implicatii în siguranța națională. Hidroelectrica are în exploatare un număr de 209 centrale hidroelectrice cu o putere instalată totalizând 6.482 MW

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.