Raed Arafat, anunțul așteptat de români: Cum se vor desfășura slujbele de Crăciun și Anul Nou!

Share:

Ședință de urgență joi seara între șeful Departamentului pentru Situații de Urgență – secretarul de stat Raed Arafat și reprezentanții cultelor din România pentru a se stabili condițiile în care se vor desfășura slujbele de Crăciun și de Anul Nou. Întâlnirile religioase vor avea loc cu credincioşii în biserică, dar pe baza unui ghid de reguli, stabilit de reprezentanţii bisericii, ministerului sănătăţii, şi ai ministerului de interne.

Oamenii vor putea participa la liturghiile de Crăciun şi de Anul nou în interiorul bisericilor.

Potrivit ghidului de reguli pentru organizarea slujbelor, în primul rând, credincioşii vor păstra în interior o distanţă de 2 metri, afară de 1 metru şi jumătate şi vor avea masca de protecţie care să le acopere atât gură cât şi nasul. Tot în ghid se specifică şi faptul că preoţii trebuie să se asigure că sunt dezinfectate toate obiectele şi suprafeţele comune la care ajung oamenii.

Şi în cazul rugăciunilor pe care preotul le face la domiciliu există nişte reguli. De pildă, de Bobotează când vor merge cu crucea în casele oamenilor, trebuie să respecte o distanţă de 2 metri între celelalte persoane şi să poarte masca de protecţie.

Şedinţa de joi a avut loc după ce Comisia Europeană a recomandat ca preoţii să transmită slujbele de sărbători pe internet ori la televizor pentru a se evita aglomeraţia şi riscul apariţiei unui al treilea val de infectări.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.