Doctorul Virgul Musta pune „punctul pe i”: „Nu există niciun risc de contaminare în ziua votului!”

Doctorul Virgil Musta este de părere că alegerile nu ar fi trebuit amânate din pricina pandemiei. Medicul dă asigurări că nu există niciun risc de contaminare atât timp cât toată lumea respectă regulile. Totodată, dr. Musta îşi exprimă speranţa că viitorii parlamentari se vor aşeza la masă cu specialiştii şi vor încerca să reconstruiască sistemul de sănătate.

Medicul timişorean spune că votul reprezintă o obligaţie cetăţenească şi un drept fundamental, care trebuie exercitat indiferent de situaţie.

„E o obligaţie cetăţenească şi un drept fundamental şi nu ar trebui limitat din cauza pandemiei. Trebuie să ne exercităm acest drept pentru că e important, de acest vot depind viitorii 4 ani. Dacă se respectă cele trei reguli de bază – distanţare, purtarea măştii şi dezinfectare – alegerile se vor putea desfăşura în siguranţă din punct de vedere epidemiologic. Dacă nu stăm mult în secţia de votare şi orice întâlnire cu persoanele o facem cu mască, riscul de contaminare e minim […] Noi, medicii, lucrăm cu pacienţi infectaţi zi de zi şi mare parte dintre noi nu s-a contaminat pentru că respectăm aceste reguli„, a precizat doctorul Musta.

De la viitori parlamentari, medicul timişorean spune că aşteaptă reorganizarea sistemului de sănătate pentru ca, pe viitor, să poată face faţă la astfel de situaţii complexe, cum a fost această pandemie.

Mă aştept ca viitorii membri ai Parlamentului să reorganizeze sistemul de sănătate, ca să putem face faţă în situaţii similare. Eu mă aştept să mai apară situaţii de genul ăsta (epidemii, pandemii – n.red.). Cred că e important să ne aşezăm cu toţi la masă, să încercăm să reconstruim sistemul de sănătate şi să îndemnăm populaţia la o viaţă mai sănătoasă […] Două domenii ar trebui să fie o prioritate: învăţământul şi sănătatea. O naţie educată şi sănătoasă poate să prospere şi să avanseze„, a adăugat doctorul Virgil Musta.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.