Maia Sandu, organizatorul unui protest de amploare, anti-Dodon, la Chișinău

Mii de cetățeni din toate raioanele ale Republicii Moldova au venit duminică la protest în centrul capitalei. Oamenii au venit, fiind nemulțumiți de ultimele evenimente din Parlament.

Protest de amploare în capitala Republicii Moldova. Mii de oameni manifestează în Piața Marii Adunări Naționale. fiind nemulțumiți de ultimele evenimente din Parlament unde PSRM și deputații platformei „Pentru Moldova”, formate din Partidul „ȘOR” și un grup de deputați neafiliați, a creat o majoritate și au adoptat mai multe legi controversate, printre care anularea legii „anti-propagandă”, oferirea statutului special pentru limba rusă, abrogarea hotărârii cu privire la transmiterea terenului Stadionului Republican către Ambasada SUA, re-subordonarea SIS și SPPS către Parlament, dar și așa-zisul „pachet de legi privind Găgăuzia” ce oferă atribuții suplimentare autonomiei și considerat de opoziție ca fiind un prim pas spre federalizarea Republicii Moldova, informează Deschide.md.

Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău este aproape plină. Totuși, din cauza restricțiilor pandemice, oamenii sunt rugați să respecte distanța socială.

Organizatorul protestelor este președintele ales, Maia Sandu. Anterior, ea a fost susținută de mai multe forțe politice, precum Platforma DA, PDM, „Partidul Nostru”, „Pro Moldova”, PUN și Mișcarea „Unirea”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.