Medicul Radu Țincu avertizează: Situația de la ATI se va agrava!

Share:

Situația din secțiile de Terapie Intensivă se va agrava tot mai mult fiindcă numărul pacienților infectați cu COVID și care sunt în stare gravă e în creștere, a declarat Radu Țincu, medic primar la secția de ATI de la Spitalul Floreasca din Capitală, informează Romaniatv.net.

Declarațiile medicului Radu Țincu au fost făcute în contextul în care duminică a fost înregistrat un nou record de pacienți la ATI.

„Din păcate, situația de la ATI va continua să se agraveze și în perioada următoare. Dacă luăm în calcul această stabilizare a numărului de îmbolnăviri la 8-9000 de cazuri, acest platou va genera un număr suficient de mare de pacienți care vor avea nevoie de Terapie Intensivă”, a declarat Radu Țincu, potrivit B1TV.

”Pe de altă parte, viteza cu care vin către Terapie Intensivă este mult mai mare decât cea cu care ies și atunci de produce o disproporție de cei care au nevoie de Terapie Intensivă și capacitatea noastră în a-i prelua. Dacă vom rămâne pe un platou la 8-9000 de cazuri, va genera o presiune și singura soluție pe a-i putea gestiona este să creștem capacitatea în sectorul COVID, adică paturi din secțiile non-COVID vor fi detașate pentru pacienții cu coronavirus”, a adăugat Radu Țincu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.