Vremea se strică în această săptămână: ninsori, vânt şi polei în toată ţara!

0

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni dimineaţă, o informare meteo de ninsori, intensificări ale vântului şi polei în majoritatea regiunilor.

Avertizare meteo. Fenomene vizate: ninsori moderate cantitativ, intensificări ale vântului, precipitații mixte, polei

Interval de valabilitate: 07 decembrie, ora 14:00 – 08 decembrie, ora 10:00

În intervalul menționat, în Oltenia, sudul Banatului și local în Muntenia, precum și în Munții Banatului, în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură va ninge și se va depune strat de zăpadă.

În Oltenia și sud-vestul Munteniei acesta va depăși pe arii restrânse 8…10 cm, iar la munte se vor atinge grosimi de 15…20 cm. Cu precădere la începutul intervalului, vântul va avea intensificări, cu rafale, în general, de 70 – 80 km/h în sud-vestul extrem și la munte și 45 – 55 km/h în regiunile sudice și sud-estice. Îndeosebi în vestul Carpaților Meridionali, zăpada va fi temporar viscolită.

În Moldova și Transilvania vor fi ninsori în general slabe cantitativ, iar în restul teritoriului precipitațiile vor fi
mai ales sub formă de ploaie și lapoviță.

În sudul și sud-estul țării, precum și la munte, pe alocuri, se va depune polei.

Vremea va continua să se răcească şi se va menţine închisă. Trecător se vor semnala precipitații slabe mai ales sub formă de burniță sau fulguială. Vântul va avea intensificări, cu rafale de 40…50 km/h. Temperatura maximă va fi de 1…2 grade.

În intervalul 07.12.2020 ora 20:00 – 08.12.2020 ora 10:00 vremea va fi închisă și temporar se vor semnala precipitații mixte, ce vor favoriza depuneri de polei. Cantitățile de apă vor fi în jur de 10 l/mp. Vântul va avea intensificări, cu rafale de 40…45 km/h. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.