Dan Barna le răspunde contestatarilor săi: Este un scor dublu faţă de 2016. USR PLUS trebuie să facă parte din viitoarea guvernare!

Share:

Copreședintele USR PLUS, Dan Barna, a declarat luni seară la Digi24 că își asumă scorul obținut de partid la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020, considerând că este un scor bun, dublu față de cel din 2016, care îndreptățește cooptarea formațiunii la guvernare. Pe de altă parte, liderul USR spune că există circumstanțe pentru a explica de ce este un scor mai mic decât la europarlamentare, iar celor care văd în aceasta un eșec și care îi cer demisia le spune că acum prioritară este negocierea guvernării, iar „elementele de politică internă” vor fi rezolvate „natural”, peste câteva luni, când va fi congresul pentru finalizarea fuziunii dintre USR și PLUS.

„Evident că îmi asum acest scor, pentru că este practic un scor dublu faţă de 2016. E un rezultat important, care confirmă ceea ce doreşte electoratul din România dorește. USR PLUS trebuie să facă parte din viitoarea guvernare. Este un rezultat prin care USR-PLUS îşi confirmă statutul de partid important”, a afirmat Dan Barna, luni seara, la Digi24, întrebat despre reproșurile din partid că scorul USR PLUS la alegerile parlamentare ar fi unul slab.

De la 10% la alegerile locale la 16% la parlamentare este o creştere de 6 la sută în câteva luni. Pe de altă parte, tot duminică ne-am confirmat victoriile din 2016 din București și diaspora. Rezultatul arată practic că USR-PLUS este un partid care a continuat să crească, este pe un trend ascendent.  Comparaţia cu europarlamentarele nu este chiar potrivită, pentru că la acel scrutin prezenţa a fost mai mare şi în plus, se poate vota de oriunde, pe când la locale şi parlamentare se poate vota doar din judeţul tău, iar electoratul USR-PLUS este unul dinamic şi specific marilor oraşe. „La europarlamentare a fost şi acel semnal de revoltă în contextul în care Liviu Dragnea aproape ne scosese din Europa”, a explicat liderul USR.

La observația că sunt voci din partid care îi cer demisia, Dan Barna a spus că prioritatea este acum „capacitatea de a negocia cât mai bine” viitorul guvern. „Elementele de politică internă vor fi rezolvate în mod natural, peste câteva luni, când avem congresul legat de finalizarea fuziunii”, a precizat Dan Barna.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.