Europarlamentarul Maria Grapini sancționează, de Ziua Constituției României, dublul limbaj folosit de președintele Iohannis

Share:

Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, a transmis un mesaj românilor, cu ocazia Zilei Constituției României. În context, europarlamentarul Grapini a sancționat dublul limbaj folosit, chiar și astăzi, cu ocazia Zilei Constituției, de președintele Iohannis, cel care ar trebui să fie garantul respectării Constituției, și a precizat că, la nivel de reprezentare instituțională, România are nevoie de oameni de stat demni, cu onoare și credință în România.

„În orice democrație, Constituția este expresia cea mai înaltă a valorilor unei națiuni și asigură acea legătură de încredere între cetățeni și instituțiile statului, esențială pentru dezvoltarea solidă și durabilă a oricărei societăți, pentru modernizarea și credibilitatea unei țări.

Ziua Constituției din acest an este, din păcate, umbrită de criticile OSCE, față de implicarea președintelui Iohannis, care ar trebui sa fie garantul respectării Constituției, al separării puterilor în stat și al independenței Justiției, în campania electorală. Dublul limbaj, folosit, chiar și astăzi, de președintele Iohannis, arată că România are nevoie la nivel de reprezentare instituțională, de oameni de stat demni, cu onoare și credință în Romania.

Personal, cred ca este nevoie de modificarea Constitutiei și, pentru a realiza acest lucru, trebuie să fie chemați și consultați cei mai buni constituționaliști.

Avem nevoie, în special, de redefinirea mai clară a atribuțiilor Președintelui, a statului de drept, a separarii puterilor în stat, a trădării etc.

Ca europarlamentar, îmi doresc ca românii să poată trăi într-o țară cu adevarat democratică, în care valoarea să fie criteriul folosit în instituțiile publice și  în care justiția să fie, cu adevărat, independentă.

Există valori constituționale care nu pot fi îngrădite sau negociate, precum promovarea statului de drept!”, a precizat, în mesajul său, europarlamentarul Maria Grapini.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.