Raed Arafat, anunțul așteptat privind restricțiile, de sărbători, din stațiunile montane

Share:

Șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat joi seară, după ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile, începând din 14 decembrie. Arafat a precizat că toate restricțiile actuale rămân în vigoare, inclusiv cea privind circulația, fiind adăugată în plus una care va viza activitatea de pe pârtiile de schi. Propunerile CNSU vor fi aprobate vineri printr-o Hotărâre de Guvern. 

”A fost prezentată analiza situației, cu toate aspectele semnalate de INSP. Propunerea e de prelungire a stării de alertă cu încă 30 de zile. Păstrăm măsurile (restricțiile de până acum – n.red.).

Adaugăm una singură: operatorii de transport cablu de schi se va desfășura cu o reglementare care va fi stabilită prin ordin comun al miniștrilor. În cazul în care cabina are capacitatea de 20 de persoane, probabil vor putea fi transportate zece. Telescaunele vor funcționa mai departe în condițiile de normalitate”, a anunțat Arafat.

Restaurantele și alte zone unde pot avea loc activități comune se vor afla sub restricțiile care sunt în vigoare și astăzi.

”Ne vom axa pe luarea unor măsuri zonale și locale unde se impune, inclusiv carantinarea unei localități”, a adăugat șeful DSU, Raed Arafat.

”Este foarte important pentru fiecare dintre noi ca persoană ce va face. Gândiţi-vă că situaţia încă nu este sub control şi nu suntem într-o scădere sau o descreştere consistentă a numărului cazurilor.
De sărbători, vă rog, gândiți-vă la sănătatea dumneavoastră, a famileii și a celor în vârstă!
Încercați cât de mult posibil să limitați numărul celor cu care vă întâlniți în timpul sărbătorilor. Asta ne va permite să trecem mai ușor peste ce va urma să vină după sărbători”, le-a transmis cetățenilor Arafat.

Șeful DSU, Raed Arafat, a menționat că inclusiv restricțiile de circulație pe timp de noapte vor rămâne în vigoare, nefiind permise nici petrecerile în aer liber cu sute sau mii de participanți.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.