Scandal uriaș în Armenia: Mii de armeni protestează în fața Parlamentului și cer demisia premierului!

Share:

Mii de persoane au protestat, miercuri, în faţa Parlamentului Armeniei, cerând demisia premierului Nikol Pashinyan, pe fondul nemulţumirii faţă de acordul cu Azerbaidjanul, care a permis încetarea confruntărilor în regiunea separatistă Nagorno-Karabah.

Opoziţia din Armenia a cerut demisia premierului Nikol Pashinyan până marţi, dar acesta a ignorat solicitarea, argumentând că acordul de pace a fost dificil, dar necesar, evitându-se pierderea întregii regiuni Nagorno-Karabah. Armenia a pierdut o mare parte din regiunea Nagorno-Karabah în urma recentului conflict militar.

La protestul organizat miercuri în centrul oraşului Erevan au participat aproximativ 15.000 de persoane.

Luna trecută s-au declanșat proteste violente la Erevan, după ce Armenia a semnat un armistițiu de încetare a războiului cu Azerbaijan, cerându-se de asemenea demisia premierului. În urma mișcărilor de stradă, președintele Parlamentului a fost bătut dur de manifestanți, pe 10 noiembrie.

Pe 9 noiembrie, premierul armean, Nikol Pashinyan, a anunțat, în miez de noapte, că a semnat un ”acord dureros” și că se va adresa poporului în zilele următoare. La rândul său, și președintele din Azerbaijan, Ilham Aliyev, a confirmat înțelegerea între cele trei țări. ”Acordul trilateral va deveni un punct crucial pentru încheierea conflictului.” a spus acesta.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.