Liberalii, băgați în corzi de USR-PLUS. Barna și Cioloș negociază dur intrarea la guvernare!

0

USR vrea ca Dan Barna să fie președintele Camerei Deputaților sau vicepremier, au declarat surse din partid.

În această perioadă se poartă negocierile între partidele care doresc să formeze coaliția de guvernare. USR vrea ca liderul partidului, Dan Barna să ocupe funcția de președinte al Camerei Deputaților sau de vicepremier.

Totuși, partidul nu exclude nici sefia Senatului pe care sa o preia actualul lider al senatorilor USR, Radu Mihail. Alianta USR-PLUS nu este prea mulțumită de ideea de a avea doar 5-6 ministere în viitorul Executiv și va insista să aibă cel puțin un minister avizator – Justiție, Finanțe, Fonduri Europene sau Dezvoltare.

Sefia Camerei Deputatilor pentru Dan Barna ar fi motivată de a avea o bună reprezentare în Parlament, proporțională cu mandatele în noul Legislativ, au mai spus sursele, citate de news.ro. Nu e exclus nici scenariul ca USR-PLUS să aibă șefia Senatului în persoana lui Radu Mihail, iar Dan Barna să fie vicepremier.

Pentru funcția de premier, alianța îl va propune pe Dacian Cioloș, iar ideea a fost deja falidată în forurile statutare ale celor două partide.

Sâmbătă vor fi iniţiate discuţiile oficiale între cele trei partide – PNL, USR-PLUS şi UDMR – în vederea formării unei majorităţi parlamentare şi a guvernării comune, s-a decis joi la Cotroceni.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.