Ludovic Orban, viitorul președinte al Camerei Deputaților. Viitoarea Coaliție va deține și șefia Senatului!

0

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi, că negocierile pentru formarea noului guvern vor demara începând de sâmbătă. Fostul premier a precizat că își dorește să finalizeze cât mai repede aceste negoceri astfel încât să se ajungă cât mai repede la învestirea guvernului.

Deși liderul PNL este, încă, moderat în declarații se pare că între PNL și USR-PLUS s-au împărțit șefiile celor două Camere ale Parlamentului. Ludovic Orban-Camera Deputaților și Radu Mihail (USR), cel mai probabil,- președintele Senatului!

”România are nevoie într-un termen cât mai rapid de învestirea unui guvern pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă. Va exista un acord care arată o majoritate parlamentară. Negocierile vor demara sâmbătă dimineața.

O să existe o negociere și la nivelul Parlamentului, comisii parlamentare și o strategie comună.

Nu a fost niciun fel de discuție de repartizarea portofoliilor. Am discutat lucruri care țin de cadrul general, de voința de a forma o majoritate de centru-dreapta și de calendar. Ne dorim să finalizăm cât mai repede aceste negocieri. Un guvern în care să nu înființăm ministere pentru portofolii și care să aibă un număr cât mai redus de ministere: 16, 17, 18 ministere, astfel încât să existe cu adevărat ministere care să aibă competențe serioase și capacitatea de a pune în aplicare programul de guvernare.

Există un criteriu foarte obiectiv la împărțirea ministerelor, care este dat de voturile date de cetățeni, reprezentat de numărul de mandate.

Nu comentez chestiuni pe surse.

Există majoitate parlamentară certă și în Senat și în Cameră. Coaliția va deține ambele poziții. Șefia Camerei și a Senatului sunt extrem de importante”, a declarat fostul premier Ludovic Orban.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.