Situație alarmantă în Capitală. Aproape 3000 de blocuri, fără apă caldă și căldură de o săptămână!

0

Situație gravă în Capitală. Peste 2.700 de blocuri sunt fără apă caldă și căldură de aproape o săptămână. Sute de mii de bucureșteni caută soluții de criză și se încălzesc cu aeroterme sau calorifere electrice. 

Compania municipală Termoenergetica București a actualizat lista străzilor din Capitală fără căldură și caldă.

Experții în energie susțin că, dacă nu se iau măsuri urgente, problemele se vor acutiza. În plus, soluția centralei de apartament, la care se gândesc mulți bucureșteni acum, vine la pachet cu costuri uriașe.

„Mai grav este ca nici in momentul de fata, la nivelul Primariei Capitalei, nu exista o planificare a interventiilor. Se considera ca atragerea de fonduri europene rezolva de la sine problema. Încalzirea individuala costa mai mult ca o incalzire centralizata facuta eficient”, a declarat, intr-o interventie la Realitatea PLUS, Gabriel Dumitrașcu, expert energie, fost președinte RADET.

Bucureștenii se plâng și de faptul că trebuie să plătească pentru apă caldă un preț mare, deși, în realitate, la robinet curge doar apă rece.

„E normal să ai curent, apă caldă, caldura si atunci cand ai contract cu un astfel de distribuitor trebuie ca in el sa fie prevazute si sanctiuni. O astfel de initiativa trebuie sa apartina asociatiilor de proprietari. Nu exista contracte individuale, contractele sunt incheiate cu cu asociatiile de proprietari”, a explicat avocatul Valerică Tudor.

Primarul General, Nicușor Dan, a precizat că se așteaptă ca întreaga iarnă bucureștenii să se confrunte cu astfel de probleme care nu pot fi soluționate într-un timp atât de scurt.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.