Vești bune pentru românii din Marea Britanie: Acces la servicii medicale și după Brexit!

0

CNAS anunţă că românii care locuiesc în Marea Britanie vor avea acces, începând cu data de 1 ianuarie 2021, la serviciile medicale.

Românii din Regatul Unit vor avea acces la serviciile medicale după Brexit. Anunţul a fost făcut, joi, de CNAS printr-un comunicat de presă.

„Perioada de tranziţie, pe care o parcurgem după retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană, se va încheia la data de 31 decembrie 2020.

Până la acea dată, cetăţenii români şi membrii lor de familie vor beneficia în Regatul Unit de acelaşi tratament care li se aplică în prezent tuturor cetăţenilor unui stat membru UE, respectiv legislaţia europeană privind libera circulaţie a persoanelor, pentru a putea locui, lucra sau studia în continuare în Regatul Unit.

De asemenea, resortisanţii britanici şi membrii acestora de familie vor beneficia în România de acelaşi tratament care li se aplică cetăţenilor unui stat membru UE, conform drepturilor care decurg din legislaţia UE privind libera circulaţie a persoanelor.

După finalizarea perioadei de tranziţie, începând cu data de 1 ianuarie 2021, cetăţenii români care s-au înregistrat în noul sistem de înregistrare britanic (EU Settlement Scheme – EUSS), vor avea acces, potrivit prevederilor din Acordul de retragere, la serviciile medicale pe teritoriul Regatului Unit, în baza prevederilor legislaţiei naţionale din Regatul Unit”, informează CNAS.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.