Alexandru Rafila pune tunurile pe ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: „Guvernul PNL a pierdut controlul în ce priveşte pandemia!”

0

Medicul Alexandru Rafila, care este propunerea PSD pentru funcţia de premier, l-a criticat în termeni duri pe Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, pe care l-a acuzat că „a pierdut controlul în ce priveşte pandemia”, avertizând că evoluţia cazurilor de infecţie cu COVID „nu e favorabilă”.

Alexandru Rafila îl acuză pe Nelu Tătaru că nu a întărit sistemul de sănătate în timpul pandemiei de COVID-19. De asemenea, medicul propus de PSD pentru propunerea de premier a afirmat că România „a ajuns la un platou şi numărul testărilor, în loc să crească, a început să scadă”.

„În ultimele două luni, Guvernul liberal a pierdut controlul în ce privește pandemia. Sistemul de îngrijire a pacienților, secțiile ATI, spitalele COVID, sunt suprasolicitate. Colegi de-ai mei din țară au arătat că evoluția cazurilor nu e favorabilă.

Am ajuns la platou și numărul testărilor, în loc să crească, a început să scadă. Și lucrul ăsta a dus la scăderea numărului de cazuri raportate”, a declarat dr. Alexandru Rafila, la Digi24.

„Eu cu Tătaru am interacționat puțin în ultimele 6 luni. El nu a înțeles un lucru de bază: ca să poți să controlezi lucrurile, trebuie să întărești sistemul de sănătate publică, ca să întrerupi transmiterea. Și lucrul ăsta, din păcate, nu s-a întâmplat în România.

Comisia tehnică nu s-a întrunit de 3 luni de zile. Ministrul nu trebuie să meargă în vizite de lucru, ci să pună în funcțiune un mecanism care să ducă la rezolvarea acestor probleme”, a declarat Alexandru Rafila, care a deschis lista PSD la Camera Deputaţilor în Bucureşti la alegerile parlamentare.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.