Avalanșă de restricții pe perioada sărbătorilor de iarnă în Europa

Sărbătorile de iarnă vin cu multe restricţii pentru europeni, deoarece reuniunile cu familia și prietenii ar putea duce la o nouă creștere a cazurilor de COVID-19.

Franţa, Italia şi Belgia au impus măsuri dure de Crăciun şi Revelion. La polul opus, Spania şi Grecia sunt ţările din Europa care au mai relaxat puţin restricţiile de sărbători.

În Franța, începând cu 15 decembrie, nimeni nu va mai avea voie să iasă afară după ora 20:00. Măsura este valabilă până anul viitor.

Singura excepție în care se ridică interdicțiile de circulație pe timpul nopții în Franța va fi noaptea de Crăciun, când sunt permise și întâlniri cu cel mult 6 persoane.

Restaurantele, barurile, cinematografele, teatrele, rămân închise, până după sărbători.

Italia

Deplasările pe timp de noapte sunt interzise și de Crăciun, și de Revelion. Mai mult, oamenii nu vor avea voie nici măcar să părăsească orașul în care locuiesc, singura derogare fiind pentru cei care trebuie să-și ajute rudele singure.

În zonele în care cazurile de COVID sunt puține, restaurantele vor fi deschise la prânz.

Şi Belgia a luat măsuri dure de sărbători. Pentru a evita răspândirea coronavirusului, o familie poate primi în casă doar un musafir, iar într-o curte pot fi simultan cel mult 4 persoane.

Măsura este valabilă pe toată perioada sărbătorilor de iarnă. De asemenea, este interzisă circulaţie de la miezul nopţii, până la 5 dimineața.

Spania

Autorităţile spaniole vin cu restricţii puţin mai bânde de Crăciun şi Revelion. Oamenii vor putea iesi din case până la ora 1:30 dimineață, față de ora 23:00, în prezent, iar la reuniunile cu familia și prietenii vor putea participa 10 persoane.

Grecia 

Şi Grecia mai relaxează puţin măsurile de restricţie. Astfel, Bisericile se vor deschide în ziua de Crăciun și în cea de Bobotează.

În catedrale vor avea acces simultan cel mult 25 de persoane, iar în bisericile mici, maximum 9 oameni. De asemenea, sunt veşti bune şi pentru turişti. Aceştia nu vor mai sta în carantină 10 zile, ci doar 3.

Se redeschid saloanele de înfrumusețare și librăriile, iar interdicția deplasărilor pe timp de noapte va intra în vigoare cu o oră mai târziu, adică de la 10:00 seara.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.