Liderii PMP strâng rândurile după eșecul de la parlamentare. Traian Băsescu și Partidul Mișcarea Populară continuă lupta pentru interesul național!
Ratarea la „mustață” a intrării PMP în noul Parlament a reprezentat o uriașă surpriză, în contextul în care în mai toate sondajele de opinie creditau Partidul Mișcarea Populară cu un scor de 6-7 la sută. Mai mult, demisia de onoare a tânărului președinte al PMP, Eugen Tomac, arată, până la urmă, asumarea răspunderii și respect față de toți colegii, membrii și simpatizanții PMP. Cu toate acestea, PMP va merge mai departe!
Este (încă) partid europarlamentar, are mii de primari și consilieri locali și județeni în toată România. Îl are în spatele său pe Traian Băsescu, un lider politic extrem de incomod. Uriașa sa experiență politico-administrativă îi permite, din plin, să nu facă niciun fel de concesii. Traian Băsescu vorbește apăsat, argumentat, fără compromisuri și asta deranjează. Un lider politic care a câștigat două mandate de președinte, care a traversat România, cu pierderi minime, printr-o criză economică devastatoare și care și-a asumat, în consecință, riscuri electorale uriașe nu va fi niciodată redus la tăcere. Oricâte diversiuni l-ar viza, oricâte campanii denigratoare l-ar avea ca țintă… Să nu uităm că Traian Băsescu a câștigat și două mandate de primar general. Este cel mai influent lider politic postdecembrist și asta îl transformă, inevitabil, într-o țintă. Faptul că este și astăzi, în picioare, apărând interesele României la Parlamentul European, spune multe despre omul și politicianul Traian Băsescu.
Pentru oricine a urmărit viața politică și parlamentară a ultimilor patru ani este evident că Partidul Mișcarea Populară reprezenta o alternativă viabilă la demagogia, aroganța și incompetența pesediștilor. Atacurile furibunde, din ultimele luni, exacerbate în timpul campaniei, la adresa lui Traian Băsescu arată, cu vârf și îndesat, că liderii PSD, susținuți de televiziunile de casă, se tem de PMP. Pentru că un atac la adresa lui Băsescu este indirect un atac la adresa PMP, partidul pe care l-a creat și îl propulsase cu multă, multă muncă, în Parlamentul României și Parlamentul European.
Există multe semne de întrebare în privința „exploziei” AUR și scoaterii PMP în afara noului Parlament. Cu toate acestea, PMP reprezintă, încă, o forță politică redutabilă. La vârful partidului atât la nivel central, cât și în teritoriu, există foarte mulți tineri bine-pregătiți. Eugen Tomac va rămâne europarlamentar. Ioana Constantin, secretarul general adjunct al PMP, reprezintă o variantă de conducere pe viitor. Ca și liderul PMP București, Sebastian Moise, Mihail Neamțu, Robert Turcescu, iar lista este (îmbucurător de) lungă.
Important este, însă, ca PMP să-și strângă rândurile și să meargă mai departe. Pentru că, în ciuda unei perioade dificile, PMP mai are multe de spus pe scena politică postdecembristă!