Liderii USR-PLUS nu cedează: Ori funcția de premier, ori cea de președinte al Camerei!

0

Liderii USR-PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș, au făcut declarații după consultările de la Cotroceni. Liderii alianţei doresc o majoritate de centru dreapta şi exclud de asemenea orice colaborare cu PSD.

„Am participat alături de delegaţia USR-PLUS, la consultări azi cu preşedintele României. Transmitem acest mesaj. Suntem foarte optimişti după aceste consultări. USR a prezentat diferite soluţii ca această majoritate să fie una sigură, care nu va fluctua prin diferite tehnici. Dacian Cioloş este varianta de premier , dacă PNL va opta pentru Camera Deputaţilor. Poziţia preşedintelui este acea ca alianța PNL-USR-PLUS-UDMR să fie posibilă. Avem toată încrederea ca noi să ajungem aceste decizii.”, a spus Dan Barna.

„Vrem o coaliţie de centru-dreaptă care să guvernreze timp de 4 ani. Vrem o înţelegere bazată pe încredere şi proporţii. De aceea, noi am insistat să avem discuţii şi pe guvernare şi pe partea de Parlament. Nu vrem nicio formulă prin care PSD să fie nici în Guvern, nici în Parlament. Acesta este motivul pentru care noi mergem deschişi la discuţii. Trebuie să fie o soluţie echilibrată. Vrem să avem această construcţie bazată pe încredere. Noi avem opţiune şi pentru premier şi liderul Camerei Deputaţilor. Majorităţile se construiesc în Camera Deputaţilor. Noi avem opţiuni ori de premier, ori de preşedinte al Camerei Deputaţilor. E vorba de acest echilibru pe care îl căutăm.

Sper că vom găsi împreună înteţeepciunea. Îmi pare rău că nu există interes nici măcar în delegaţia publică, despre ce am negociat şi ce vom negocia.”, a declarat Dacian Cioloş.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.