Macron salută decizia lui Biden de a readuce SUA în cadrul Acordului pentru climă de la Paris

Share:

Preşedintele francez Emmanuel Macron a salutat sâmbătă, într-un mesaj în engleză, preconizata întoarcere a Statelor Unite, odată cu venirea la putere a lui Joe Biden, în Acordul pentru climă de la Paris, încheiat în urmă cu cinci ani şi pentru care „trebuie acţionat imediat”, relatează AFP.

„Welcome back, welcome home!” (‘Bine aţi revenit acasă!), le-a transmis preşedintele francez „prietenilor americani”, în intervenţia sa la un summit privind clima organizat virtual de ONU, Franţa şi Marea Britanie.

„Am continuat să avansăm, să lucrăm în ciuda alegerii făcute de SUA”, a spus el cu referire la retragerea Washingtonului decisă de Donald Trump. „Şi am rezistat”, a adăugat Macron.

Preşedintele francez a subliniat totuşi că mai rămân dificultăţi de depăşit pentru a răspunde obiectivelor acestui acord încheiat în urmă cu fix cinci ani. „Nu mai avem mult timp şi ştim că acţiunea trebuie să fie imediată”, a subliniat el. Macron a insistat în special asupra necesităţii „de a ne trasa o traiectorie şi de a oferi mijloace credibile pentru a atinge neutralitatea în materie de emisii de carbon până în 2050”

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.