Managerul de Institutul Marius Nasta, Beatrice Mahler, avertisment dur în privința „exploziei” cazurilor de COVID-19 din Capitală

0

Problemele din spitalele Capitalei s-au acutizat. Unităţile medicale au rămas fără locuri la ATI pentru pacienţii infectaţi cu noul coronavirus. De altfel, doi pacienţi au fost transferați de la București la Sibiu cu un avion militar.

Dr Beatrice Mahler trage semnalul de alarmă. Managerul Institutului Marius Nasta susţine că sâmbătă au fost eliberate trei locuri, dar acestea s-au ocupat în nici 20 de minute. Mahler este îngrijorată de perspective, dată fiind explozia de cazuri COVID în București. În această săptămână va fi nevoie de 1.000 de locuri în spitalele COVID și de cel puțin 200 de locuri de terapie intensivă în București.

„Din păcate, este o criză de locuri în secțiile de terapie intensivă și dacă în acest moment vorbim de criză de locuri în terapie intensivă și în secții, mă gândesc cu îngrijorare la ce înseamnă săptămâna viitoare, uitându-mă puțin în urmă la numărul de cazuri confirmate în București în această săptămână.

La un calcul minim, în funcție de datele statistice pe care le avem, 20 la sută dintre pacienții internați necesită internare, adică vom avea nevoie de aproape 1.000 de locuri în spitale și un minim de 200 de locuri în terapie intensivă pentru București, în săptămâna viitoare, dacă regula statistică pe care o cunoaștem – și s-a verificat de atâtea ori – rămâne valabilă.

Nu știu care va fi evoluția următoarelor zile, cu siguranță, însă, lucrurile pot să ducă spre situații critice, dacă vorbim despre spitalele COVID”, a declara dr. Beatrice Mahler. la Digi 24.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.