Orban, după consultările cu Iohannis: Liberalii vor avea funcția de premier și șefia Camerei Deputaților!

0

Ludovic Orban a făcut declaraţii după consultările de la Cotroceni. Preşedintele PNL a anunţat că, în cadrul consultărilor de la Cotroceni, i-a spus lui Klaus Iohannis că liberalii vor funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

„I-am prezentat preşedintelui poziţia de principiu a PNL. PNL este consecvent şi rămâne dedicat ideii din campania electorală, de a forma un guvern de centru dreapta. I-am prezentat preşedintelui mandatul acordat de BPN către echipa de negociere: formarea unei coaliţii de centru-dreapta, cu posibili parteneri USR-PLUS, UDMR, Minorităţi. I-am prezentat preşedintelui că propunerea noastră de premier este în persoana domnului Florin Cîţu şi că preşedinţia Camerei să fie deţinută de PNL.

L-am informat de dorinţa noastră de a continua negocierile, pentru a permite investirea unui guvern de centru-dreapta.Nu suntem de acord cu ideea de a guverna alături de PSD.

Domnul președinte cunoaște foarte bine Constituția, sunt convins că va formula propunerea de premier în momentul constituțional potrivit. PNL e în această posibilă majoritate pe care ne-o dorim. PNL e un partener puternic, are un program de guvernare, are capacitatea de a guverna.

Sunt țări în care au durat negocierile o lună de zile. Noi nu ne dorim așa ceva. Discuțiile vor continua. Am convenit cu partenerii de discuții ca, pe perioada negocierilor, să nu dăm puncte de vedere individuale”, a spus Orban.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.