Câștigătorii Hackathon4Health 2020 au dezvoltat proiecte cu impact real în inovația digitală a sistemului de sănătate din România

0

Hackathon4Health, cel mai important hackathon pe teme de sănătate din România, a avut loc week-endul acesta la iniţiativa companiei Johnson & Johnson România, alături de Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București (UMFCD) prin Centrul de Inovație și e-Health (CieH) și Asociația Societatea Studenților în Medicina din București (SSMB). Evenimentul a fost susținut de Ambasada Statelor Unite ale Americii în România şi Camera de Comerţ Americană în România (AmCham Romania) în calitate de parteneri strategici.

Ediția din acest an, a patra, s-a desfășurat online, live, într-o platformă digitală complexă care a permis atât comunicarea neîntreruptă a echipelor timp de 48 de ore, cât și interacțiunea acestora cu mentorii din cadrul hackathonului. Juriul competiției a fost alcătuit din: Conf. Dr. Diana Loreta Păun – Consilier Prezidențial, Administrația Prezidențială a României, Șef Lucrări Dr. Ștefan Busnatu – Prodecan Facultatea de Medicină, Coordonator Centrul de inovație și eHealth, Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Carol Davila” din Bucureşti, Ciprian Păltineanu – Angel Investor & Start-up Advisor, Matei Dumitrescu – Vice President Tech Angels, Founder Smart Impact Capital & Partner ROCA X și Georgiana Coșoveanu – Senior Manager, Government & Corporate Affairs, Janssen, Johnson & Johnson România, Project Team Leader.

Cele trei echipe și proiectele câștigătoare: The Deliverables, MLB, SYNOVIUS, au fost formate din peste 10 participanţi din întreagă ţară.

 „Hackathon4Health 2020 a însemnat două zile pline de entuziasm şi energie pozitivă alături de pasionați de tehnologie, mediul academic, antreprenori, autorități și profesioniști din domeniul sănătății. Am urmărit cu real interes direcțiile de dezvoltare ale tuturor proiectelor prezentate în competiție. Creativitatea proiectelor propuse și structurarea acestora pot reprezenta soluții pentru îmbunătățirea concretă a sistemului de sănătate în România, având un potențial și o valoare reală în viața pacienților.

 În cadrul Johnson & Johnson, alături de partenerii noștri, ne bucurăm să putem contribui la dezvoltarea unor proiecte atât de inovatoare și la susținerea unor profesioniști implicați din punct de vedere științific și academic. Felicitări tuturor participanților și câștigătorilor!”, declară Sévan Kaloustian, Managing Director al Janssen, compania farmaceutică a Johnson & Johnson în România.

Proiectele şi echipele câştigătoare au fost selectate în baza următoarelor criterii:

1.Minimum Viable Product (MVP) – evaluarea a ceea ce echipa a reuşit să creeze în cele două zile de hackathon, respectiv demonstrarea competenţelor tehnice ale soluţiei;

2.Inovaţie – din perspectiva implementării şi a nevoii pe care proiectul o adresează;

3.Fezabilitate – posibilitatea reală de a dezvolta cât mai aproape de o versiune finală şi viabilă având la dispoziţie 5.000 de dolari finanţare şi sesiunile mentorat;

4.Impactul potenţial al proiectului asupra sănătății populaţiei, în România şi la nivel global;

5.Scalabilitatea soluției – din perspectiva tehnologică și metodologică, a funcționalității și adaptabilității și a potențialul de utilizare în diferite condiții de piață;

6.Coeziunea echipei şi aptitudinile de business ale echipei.

 

 

Atât prin numărul mare de participanți, cât și prin cele 22 de proiecte admise  în competiție din cele 80 de submisii, dar și prin 49 de experți din diverse domenii care au mentorat echipele, consider că această ediție a Hackathon4Health a fost un real success, demonstrând că interesul tinerilor noștri pentru inovare și digitalizare este pe un trend ascendent, iar prin proiectele lor sustenabile vor genera cu siguranță un real suport în creșterea ariei cercetării științifice medicale, în tehnologizarea sistemelor sanitare și cu atât mai mult în modernizarea și eficientizarea platformelor de îngrijire a pacienților.

Țin să transmit, în mod deosebit, mulțumiri companiei Johnson & Johnson, inițiatorul și dezvoltatorul acestei frumoase competiții, precum și reprezentanților Centrului de Inovație și eHealth din cadrul UMF Carol Davila și celor ai Societății Studenților în Medicină din București care, printr-o armonioasă coeziune de idei și principii, axate pe cele trei coordonate ale Universității noastre -inițiere, evoluție, excelență- au reușit să ridice această competiție la o înaltă ținută și nivel academic”, apreciază Rectorul Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Daviladin București, Prof. Dr. Viorel Jinga

 

Fiecare dintre echipele câștigătoare va primi fonduri pre-seed în valoare de 5.000 de dolari din partea Johnson & Johnson România alături de consiliere şi mentorat din partea companiei şi a Centrului de Inovație și e-Health din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București (UMFCD) pentru testarea, dezvoltarea şi lansarea aplicaţiilor şi a platformelor create în cadrul concursului.

Despre Johnson & Johnson În cadrul Johnson & Johnson, credem că o sănătate bună stă la baza vieților vibrante, a comunităților prospere și a progresului. De aceea, de mai bine de 130 de ani, am depus toate eforturile pentru a menţine sănătatea oamenilor, la orice vârstă și în orice etapă a vieţii. Azi, în calitate de cea mai mare și mai extinsă companie din lume dedicată îngrijirii sănătății, ne întărim angajamentul de a ne folosi această dimensiune în slujba binelui. Facem eforturi să îmbunătățim accesul și accesibilitatea, să creăm comunități mai sănătoase și să oferim posibilitatea tuturor oamenilor, oriunde s-ar afla, să aibă o bună sănătate mintală, un corp sănătos și să beneficieze de un mediu înconjurător sănătos. Cu pasiune, știință și prin inovaţie ne propunem să schimbăm profund traiectoria sănătății pentru umanitate. Aflați mai multe pe www.jnj.com. Urmăriţi-ne pe @JNJNews.

Despre Janssen Companiile Farmaceutice ale Johnson & Johnson

În cadrul Janssen, lucrăm pentru a crea un viitor în care afecţiunile sunt de domeniul trecutului. Noi suntem Janssen Companiile Farmaceutice ale Johnson & Johnson şi ne concentrăm activitatea pentru a transforma această perspectivă în realitate pentru pacienţii din întreaga lume. Luptăm împotriva bolilor prin ştiinţă, îmbunătăţim accesul prin mecanisme inovatoare şi vindecăm lipsa de speranţă prin pasiune. Activitatea noastră este dedicată acelor domenii medicale în care putem face cea mai mare diferenţă: oncologie, neuroştiinţe, imunologie, boli infecţioase şi vaccinuri, boli cardiovasculare şi de metabolism şi hipertensiune pulmonară. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.janssen.com. Urmăriţi-ne şi pe @JanssenGlobal.

Despre Centrul de Inovație și e-Health al UMFCD

CieH este o structură din cadrul UMF „Carol Davila” din București care are rolul de a susține dezvoltarea aptitudinilor și competențelor studenților si medicilor în activitățile de inovare și sănătate digitală, în vederea creșterii competitivitații și adaptării la digitalizarea sistemelor de educație și sănătate. CieH vizează dezvoltarea soluțiilor digitale și inovative pentru sectorul medical, pentru a deservi toți actorii implicați în domeniul sănătății.CieH susține transferul tehnologic al soluțiilor viabile, cât și valorificarea și diseminare a rezultatelor acestora. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi cieh.umfcd.ro. Urmăriţi-ne şi pe @CieHUMFCD.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.