Germania, număr-record de decese din cauza noului coronavirus

0

Germania a înregistrat în ultimele 24 de ore un număr-record de decese – aproape 1.000 de oameni au murit din cauza COVID-19. Bilanțul negativ vine exact în ziua în care au intrat în vigoare restricțiile dure cerute de Angela Merkel. Cancelarul german a cerut imperativ, într-o intervenție emoționantă și realistă, săptămâna trecută, măsuri drastice pentru a stopa creșterea accelerată a deceselor și infectărilor cu noul coronavirus din ultimele săptămâni. 

Germania a intrat miercuri într-un „lockdown” național mult mai strict, care va dura până pe cel puțin pe 10 ianuarie 2021. Cele mai afectate sunt școlile și magazinele, care până acum erau deschise în lockdown-ul parțial impus de peste o lună și jumătate, doar restaurantele și barurile fiind închise.

Institutul german Robert Koch a raportat miercuri un număr record de 952 de decese, cea mai mare cifră zilnică de decese din țară de la începutul pandemiei de coronavirus. Recordul anterior, stabilit acum mai puțin de o săptămână, a fost de 598, relatează Deutsche Welle.

Noile restricții au fost cerute în urmă cu o săptămână de Merkel după ce bilanțul deceselor înregistrează o creștere constantă în ultima perioadă. Se așteaptă ca aceste măsuri dure să rămână cel puțin până pe 10 ianuarie.

Germania a înregistrat în ultimele 24 de ore și 27.728 de noi infecții, deoarece

Numărul total de decese din cauza complicațiilor legate de coronavirus a ajuns la 23.427, potrivit cifrelor Institutul Robert Koch (RKI). Numărul total de infecții raportate de Institut de la începutul pandemiei se ridică la 1.379.238, cu puțin peste numărul celor care s-au vindecat până acum – 1.003.300.

Numărul de noi infecții la 100.000 de persoane în ultimele șapte zile s-a situat la 179,8 ca medie în toată Germania, potrivit RKI. În unele landuri, de exemplu în Saxonia, infectările au fost mult mai numeroase.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.