Iohannis: L-aș desemna pe Orban în funcția de premier!

0

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, ca i-ar desemna pe Ludovic Orban sau pe Florin Cîțu în funcția de premier dacă se va ajunge la un acord al partidelor de dreapta în acest sens. Despre învestirea noului guvern, Șeful statului a spus că nu crede că va avea loc până la Crăciun. 

”Partidele de la noi sunt încă în etapa în care învață cum se negoziază coaliții, portofolii, programe de guvernare. Am mai avut coaliții și nu putem să spunem că au funcționat extraordinar de bine. Vreau ca partidele să evite aceste greșeli.

(…) Eu aștept, ca Președinte, să se formeze o majoritate care să-mi propună un nume. Dacă se înțeleg PNL, USR-PLUS și UDMR și vin cu o propunere, o voi accepta, că este Orban, Cîțu…

Este, sigur, prima variantă, și sper să meargă repede mai departe”, a spus Iohannis.

Despre demisia lui Orban din funcția de Premier după alegerile parlamentare, Șeful statului a aprecizat că a fost un gest ”onorabil”.  ”Mi s-a părut un gest corect și absolut onorabil în condițiile în care PNL a declarat și a sperat să obțină cel mai mare număr de voturi și nu l-a obținut. A făcut un gest onorabil când s-a retras”, a spus Iohannis.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.