Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, mesaj cu ocazia comemorării a 31 de ani de la Revoluția Română din 1989

17 decembrie 1989 a fost  ziua în care au căzut primii eroi în confruntările cu forțele de represiune ale regimului comunist. Bravii cetățeni ai Timișoarei au aprins “scânteia” Revoluției iar, mai apoi, în Arad, în București, în mai toate orașele țării, oamenii au ieșit în stradă și au spus, printre gloanțe, într-un singur glas, “Ajunge!”, iar împreună au reușit să doboare muntele totalitarismului.

Revoluția din 1989 a arătat forța uriașă a oamenilor, atunci când aceștia luptă pentru principii, drepturi și libertate, pentru o viață demnă și mai bună.

Europarlamentarul umanist, timișoreanca Maria Grapini, a transmis un mesaj, cu ocazia comemorării a 31 de ani de la Revoluția Română din 1989.

“Am trăit Revoluția de la Timișoara și, cu mult respect, vreau să aduc un omagiu eroilor căzuți în lupta pentru schimbarea regimului de la București!

Cinste și onoare Eroilor!

Se cuvine să mulțumesc revoluționarilor care au supraviețuit, răniților dar și tuturor timișorenilor care au ieșit masiv pe străzile Timișoarei!

Fără solidaritatea românilor din toată țara și fără alăturatea Armatei, finalul de la Timișoara ar fi fost altul!

Mi-aș fi dorit ca, la 31 de ani de la sângele vărsat de sute de români, să fi putut să oferim, în memoria eroilor, tuturor românilor, o viață mai bună, mai sigură și să fi avut o solidaritate puternică, bazată pe valori!

Sincere condoleanțe familiilor care au pierdut persoane dragi în timpul Revoluției și le spun tuturor românilor să nu-i uite pe acești Eroi care au pus, mai presus de viața lor, libertatea!”, a precizat în mesajul său europarlamentarul Grapini.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.