Vaccinarea anti-Covid în România va începe pe 27 decembrie!

Share:

România e pregătită să înceapă campania de vaccinare anti-Covid pe 27 decembrie, data comună pentru UE, iar de astăzi sunt în priză congelatoarele la minus 80 de grade din cele 6 centre regionale de stocare a vaccinului.

Anunțul a fost făcut de colonelul dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, în cadrul unei întâlniri informale cu presa, organizată la Guvern de premierul interimar Nicolae Ciucă.

Până pe 25 decembrie sunt așteptate în țară primele doze de vaccin, în jur de 10.000, iar vaccinarea va începe cu primele 10 spitale de linia I implicate în lupta împotriva Covid.

Apoi, din ianuarie se va derula calendarul săptămânal de livrare, cu aproximativ 600 de mii de doze pentru aproximativ 70% din personalul medical.

Rata de acceptare, adică evaluarea intenției de moment privind vaccinarea, este peste 90% în spitalele Covid. În spitalele non-Covid rata de acceptare a vaccinării este de 70% la medici și 50% la asistentele medicale. Rata de acceptare la medicii de familie este peste 80%.

Institutul Cantacuzio e echipat corespunzător și poate stoca 1,5 milioane de doze la minus 80 de grade, spune colonel dr. Gheorghiță. Săptămâna viitoare vor fi complet pregătite și centrele regionale.

Sunt pregătite procedurile care privesc toate operațiunile, de la echiparea medicilor și dezinfectare, la situațiile de șoc anafilactic, până la înscrierea în Registrul Național al Vaccinărilor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.