Vicepreşedintele american, Mike Pence, va fi vaccinat „în public” împotriva COVID-19

Share:

Vicepreşedintele american Mike Pence va fi vaccinat vineri „în public” împotriva COVID-19, după ce vaccinul Pfizer-BioNTech a fost lansat luni.

Vicepreşedintele SUA Mike Pence se va vaccina anti-COVID-19, împreună cu soţia sa, Karen, pentru a „întări încrederea” americanilor, se arată într-un comunicat al Casei Albe.

„Vineri, 18 decembrie, vicepreşedintele Mike Pence şi soţia sa, Karen Pence, vor fi vaccinaţi anti-COVID-19 în public pentru a promova siguranţa şi eficienţa serului şi a întări încrederea americanilor”, este comunicatul emis miercuri de Casa Albă.

Donald Trump, care a fost infectat cu noul coronavirus în octombrie, nu a dat până în prezent nicio indicaţie despre data la care ar putea să se vaccineze,

„Preşedintele este pregătit să fie vaccinat şi va face acest lucru imediat ce echipa sa medicală va considera oportun. Prioritatea sa sunt însă lucrătorii din prima linie”, a declarat purtătoarea sa de cuvânt, Kayleigh McEnany.

Preşedintele ales, Joe Biden, a anunţat că se va vaccinta anti-COVID în public, precum fostul preşedinte Barack Obama.

Statele Unite au dat vineri seară undă verde vaccinului Pfizer-BioNTech, deschizând calea unei vaste campanii de vaccinare în întreaga ţară care a debutat luni.

Agenţia americană pentru alimente şi medicamente (FDA) urmează, de altfel, să dea autorizaţie de urgenţă până la sfârşitul săptămânii şi vaccinului Moderna.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.