Decizie șoc în SUA. Efectele adverse grave din cauza vaccinului pentru COVID-19 nu vor putea fi contestate în instanţe!

0

Americanii care vor suferi efecte adverse grave din cauza vaccinului anti-COVID-19 nu vor putea să reclame acest lucru în instanţele din Statele Unite. De asemenea, nu vor putea să-şi dea în judecată angajatorii în cazul în care aceştia impun vaccinarea drept condiţie pentru angajare, susţin avocaţii citaţi de CNBC.

Guvernul federal al SUA a acordat imunitate unor companii precum Pfizer şi Moderna imunitate pentru situaţiile survenite, în mod neintenţionat, precum efectele adverse grave din cauza vaccinului pentru COVID-19.

”Este foarte rar să fie aprobată o imunitate acoperitoare. De obicei nu se oferă companiilor farmaceutice o protecţie legală atât de mare”, a declarat Rogge Dunn, avocat din Dallas specializat în litigii de muncă.

De asemenea, americanii nu vor putea da în judecată Administraţia pentru Medicamente şi Alimente şi nici pe angajatorii lor, dacă aceştia din urmă vor impune vaccinarea drept o condiţie pentru angajare.

Potrivit sursei citate, Congresul SUA a creat un fond pentru a acoperi salariile pierdute şi a cheltuielile medicale în cazul persoanelor care au suferit daune ireparabile din cauza „unei contramăsuri acoperite”, precum un vaccin.

Avocaţii citaţi de CNBC afirmă că acest fond este, însă, dificil de utilizat şi efectuează rar plăţi. Acest fond a compensat mai puţin de 6% din solicitările pe care le-a primit în ultimii 10 ani.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.