Liberalii își impun punctul de vedere în cadrul negocierilor cu USR-PLUS: Ludovic Orban-președintele Camerei, Florin Cîțu-premier!

Share:

Negocierile de joi par să cristalizeze componenţa noului guvern, după ce USR-PLUS ar fi gata să accepte una dintre variantele propuse de PNL, anume cea în care propunerea de premier ar fi Florin Cîţu, iar Ludovic Orban ar fi preşedintele Camerei Deputaţilor, dar doar dacă liberalii acceptă o condiţie esenţială.

Noul guvern ar urma să fie condus de Florin Cîţu, doar dacă PNL ar accepta condiţia pusă de Alianţa USR-PLUS, aceea ca numărul ministerelor să fie împarţit între liberali şi Alianţă, conform surselor G4Media. Potrivit aceloraşi surse, USR Plus exclude în continuare varianta ca Ludovic Orban să revină la șefia guvernului.

În varianta în care Florin Cîțu ar fi prim-ministru, USR PLUS ar accepta ca poziția de președinte al Camerei Deputaților să îi revină lui Ludovic Orban, însă, pentru această cedare, useriștii cer în compensaţie funcția de președinte al Senatului și ministerele avizatoare pe care le doresc, în număr egal cu cele ce vor fi conduse de liberali.

Si UDMR va primi ministere importante, drept compensație pentru că nu primește niciunul din posturile de președinte în Parlament.

Liderul PNL, deși nu a părut foarte încântat de condițiile USR Plus, a spus că va discuta problema în partid, înainte de o nouă rundă de negocieri, care ar putea avea loc vineri.

În această seară, de la ora 18:00, liderii liberali s-au întâlnit din nou la sediul partidului, unde discută cu Ludovic Orban strategia de urmat în continuare în negocierile pentru formarea coaliției.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.