Liberalii vor fi „vioara întâi” în viitorul Guvern Cîțu: Apărarea, Finanțele, Internele, Agricultura, Externele, Educația, Munca, Educația și Energia, portofolii PNL!

0

PNL și cei de la USR-PLUS ar fi ajuns la un prim acord pentru formarea coaliției pe formula Florin Cîțu premier și Ludovic Orban președintele Camerei Deputaților. Cei de la PNL s-au dus la negocieri cu varianta Florin Cîțu premier și Ludovic Orban la șefia Camerei Deputaților. Iar ca variantă de rezervă, Orban premier și președintele Camerei să ajungă la USR-PLUS, informează evz.ro.

USR -PLUS ar fi  primit în urma negocierilor pentru guvernare  ministere-cheie, dar, ce-i mai important, au primit chiar şi șefia Cancelariei prim-ministrului. Pe lista miniștrilor USR-PLUS care vor intra în Guvernul Cîțu se află cei mai vehemenți critici ai liberalilor.

Astfel, potrivit unor surse din conducerea USR-PLUS, la Transporturi va merge Cătălin Drulă, la Sănătate Vlad Voiculescu, la Economie Claudiu Năsui, la Fonduri Europene Cristian Ghinea.

La Justiție ar putea fi numită Ramona Strugariu, dar o variantă luată în calcul este și Dragoș Tudorache, președintele executiv al Alianței USR-PLUS.

Șef al cancelariei premierului va fi tot un reprezentant al PLUS, iar Dan Barna va fi vicepremier.

Viitorul guvern va avea doi vicepremieri și va fi format din 18 ministere: 9 revin PNL-ului, 6 merg la USR-PLUS, între care Justiția, iar 3 vor fi conduse de UDMR, însă printre acestea trei se găsește importantul Minister al Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

De asemenea, Ministerul Economiei a fost împărțit în două structuri, apărând separat un Minister al Energiei.

 Ministerele PNL

Ministerul Apărării
Ministerul de Externe
Ministerul de Finanțe
Ministerul de Interne
Ministerul Educației
Ministerul Energiei
Ministerul Agriculturii
Ministerul Culturii
Ministerul Muncii

Ministerele USR-PLUS

Ministerul Justiției
Ministerul Fondurilor Europene
Ministerul Sănătății
Ministerul Transporturilor
Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării
Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului

Ministerele UDMR

Ministerul Dezvoltării
Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor
Ministerul Tineretului și Sportului.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.