I-a mințit Ciolacu pe români? Mandatul lui Tudorache, validat de BEC!

0

Dan Tudorache se află pe poziția a doua în București, chiar sub Alexandru Rafila, cel care a deschis lista PSD în Capitală. Următorul pas îl reprezintă validarea mandatului în Parlament, procedură care se realizează pentru toți aleșii în acest weekend.

Dan Tudorache, fostul primar al Sectorului 1, apare pe lista deputaților aleși și confirmați de Biroul Electoral Central, în ciuda faptului că Marcel Ciolacu anunțase săptămâna trecută că, potrivit procedurii, odată ce acesta nu mai face parte din PSD, mandatul îi va fi invalidat, scrie Europa Liberă.

Marcel Ciolacu a promis că Daniel Tudorache nu o să fie validat în Parlament, dar până în acest moment nu a întreprins vreun demers. Fostul primar al Sectorului 1 este acuzat de complicitate la trafic de influență și spălare a banilor și a anunțat că s-a suspendat din PSD. Dacă își va primi mandatul, Tudorache va beneficia de imunitate.

Social-democrații ar trebui să ceară explicit ca mandatul lui Daniel Tudorache să nu fie validat, deoarece acesta nu mai este membru PSD. În acest caz, următorul pe lista PSD din București, Florin Manole, i-ar lua locul. O altă posibilitate este ca Daniel Tudorache să se retragă singur și să anunțe că nu dorește funcția de deputat.

Ciolacu a spus, pe 26 noiembrie, că a avut o discuţie cu fostul primar al Sectorului 1, iar acesta şi-a dat demisia din PSD, astfel încât, la ora alegerilor, acesta nu va mai fi membru de partid, astfel încât candidatura sa nu va fi validată.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.