Noul primar general, Nicușor Dan, sare în sprijinul instituțiilor culturale independente!

0

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, va propune ca o „parte importantă” a bugetului pentru cultură al Primăriei din 2021 să fie acordat instituţiilor culturale independente, în timp ce primăria Bucureştiului va acorda un ajutor de urgenţă pentru sectorul cultural independent afectat de pandemia de COVID-19, informează Digi24.ro.

„Voi propune ca o parte importantă a bugetului local dedicat sectorului cultural în 2021 să fie accesibilă instituţiilor culturale independente, prin concursuri de proiecte”, a anunţat primarul Bucureştiului, Nicușor Dan, într-o postare publicată pe Facebook.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi-a dat deja acordul în acest sens.

„În acelaşi timp, Primăria Capitalei va veni curând cu un ajutor de urgenţă pentru sectorul cultural independent, pentru a-l ajuta să treacă peste această perioadă dificilă, cauzată de COVID-19. Exista acordul Consiliului General, aşteptam acordul Comisiei Europene, via Consiliul Concurenţei”, a mai spus Nicuşor Dan.

Primarul Capitalei şi-a exprimat, în acelaşi timp, solidaritatea cu actul cultural din Bucureşti şi adăugat că Primăria stimulează iniţiativa culturală într-un mod deschis şi transparent.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.