Ciolacu anunță opoziție totală în Parlament: „PSD nu votează niciun Guvern și nu negociază funcția de prim-ministru!”

Share:

Marcel Ciolacu anunță oficial că PSD nu va vota noul Guvern și că nu recunoaște coaliția de dreapta formată. Președintele PSD a dezvăluit și strategia pe care o vor avea la votul din Parlament pentru trecerea noului guvern de coaliție.

Marcel Ciolacu susține că PSD a câștigat alegerile și ar trebui ca ei să formeze viitorul guvern.

„PSD nu votează niciun Guvern și nu negociază funcția de prim-ministru. Când va fi desemnat domnul Rafila, atunci vom vota un Guvern. Noi deocamdată nu ne-am decis ce strategie vom urma: fie vom vota împotriva, fie nu vom intra în sală și îi vom lăsa să își facă majoritatea”, a anunțat Marcel Ciolacu, duminică seară, la o televiziune de știri.

„PSD e legitim, a câștigat alegerile, PSD a castigat si alegerile locale (…) Suntem hotărâți să facem o opoziție totală la ce se întâmplă în prezent. (…) Suntem hotarati sa ne aparam toate drepturile câștigate prin voturi de la români si ponderile (în Parlament – n.red.), conform legii, care au fost tot timpul respectate.

Despre negocierile dintre cele trei formațiuni – PNL, USR-PLUS și UDMR – și viitoarea majoritate din Parlament, Marcel Ciolacu a apreciat că „guvernul pierzătorilor” va dura puțin și că, potrivit analizelor, va fi „un dezastru” ca în perioada Convenției Democratice din perioada 1996-2000.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.