Creștere ușoară a numărului locuințelor asigurate obligatoriu în 2020

0

Numărul poliţelor active de asigurare obligatorie a locuinţei a crescut ușor în noiembrie față de aceeași lună din 2019, cu 1,68%, ajungând la aproximativ 1,756 milioane, arată statisticile Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID). Prețul maxim al unei polițe de asigurare este de 20 de euro.

75,1% dintre poliţele active în țară luna trecută erau încheiate în mediul urban şi 24,9%, în mediul rural.

În funcție de tipul de locuinţă, 94,7% din poliţele vizează locuinţele de tip A (cu structură de rezistenţă din beton armat, metal sau lemn, cu pereţii exteriori din piatră, cărămidă arsă sau materiale supuse unui tratament termic sau chimic) şi 5,3% locuinţele de tip B (cu pereţii exterior din cărămidă nearsă sau material nesupus unui tratament termic sau chimic).

Cele mai multe poliţe active sunt în Transilvania (22% din total), Bucureşti (20%) şi Muntenia (18%), iar cele mai puţine – în Maramureş (3% din totalul poliţelor) şi Bucovina (3%).

Reaminim că asigurările obligatorii pentru locuinţe emise de PAID acoperă trei riscuri de catastrofă naturală, respectiv cutremure, inundaţii şi alunecări de teren. Pentru locuințele de tip A, prețul unei polițe de asigurare obligatorie este de 20 de euro, suma maximă asigurată fiind de 20.000 euro. În cazul locuinţelor de tip B, prețul este de 10 euro, iar asigurată, de 10.000 de euro.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.