Liderii USR-PLUS, la semnarea acordului de guvernare. Barna: A fost un compromis rezonabil. Ciolos: Trebuie să ne asumăm o reformă a statului!

Ludovic Orban, Dan Barna, Dacian Cioloş şi Kelemen Hunor au semnat luni, la Parlament, acordul pentru constituirea unei coaliţii de guvernare. Cei patru au dat asigurări românilor că va fi un guvern competent şi responsabil. Aceştia îşi doresc ca noul executiv să fie învestit până la Crăciun, informeaza Romaniatv.net.

„Acest moment e unul cu multă speranţă, şi încredere. Zilele acestea au ridicat felul de a face politică în România. Spiritul pe care îl insuflă USR l-am regăsit şi aici. E un document de peste 300 de pagini, unde s-a lucrat foarte mult şi ne dă încrederea care ne poate da o guvernare care să promită încredere. A fost un compromis responsabil. Vom continua munca şi suntem încrezători că vom avea un guvern investit până la Crăciun!”, a zis Barna.

„Pentru USR-PLUS este un moment de cotitură. Este momentul pentru care mulți dintre noi au decis acum doi, trei sau patru ani, să facă un pas în politică, să-și asume un mandat politic. Astăzi, după acești câțiva ani de când s-a constituit USR, apoi PLUS și acum USR-PLUS, avem câțiva zeci de primari, avem câteva sute de consilieri locali și județeni, 80 de parlamentari și zilele următoare vom avea și miniștrii într-un Guvern alcătuit dintr-o coaliție care este dovada unei maturități politice.

USR-PLUS ajunge la o maturitate politică, după câțiva ani de opoziție, astăzi suntem conștienți că așteptările sunt foarte mari de la noi, de la această coaliție, de la acest parteneriat în care noi am investit și investim încredere și resurse. Credem că acest parteneriat, această coaliție poate să fie un moment de cotitură și pentru România și un început de modernizare. În mod clar, de la noi oamenii nu așteaptă doar să administrăm România în perioadă de criză, ci așteaptă să vadă o perspectivă și să vadă oportunități după această criză.

De aceea, ar trebui să ne asumăm o reformă a statului, depolitizarea și profesionalizarea administrației publice, pentru ca să putem investi în Sănătate, în Educație, avem oportunitatea fondurilor europene cum România nu a mai avut de 31 de ani. Asta presupune oameni competenți, oameni maturi și oameni cu viziune pe care noi credem că îi veți regăsi în echipa guvernamentală care va fi condusă de Florin Cîțu, în care noi avem toată încrederea. Un program de guvernare care vrem să fie și un semnal pentru mediul de afaceri, pentru mediul economic de care noi avem nevoie.”, a spus Cioloş.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.