Cum gândesc jucătorii de fotbal din cele mai mari echipe din lume?

0

Mentalitatea potrivită este cheia pentru obţinerea succesului în fotbal. Pentru a obţine cu adevărat succesul, fotbaliştii trebuie să pună pasiune în sportul pe care îl practică. O astfel de pasiune poate determina dezamăgire şi deprimare după înfrângere. Pentru a obţine succesul în fotbal, jucătorii trebuie să găsească un echilibru şi să înveţe să fie pasionaţi, menţinând totodată starea de calm interior şi demonstrând rezistenţă. Pele, unul dintre jucătorii care a generat o participare uriașă la pariuri sportive, afirmă că succesul nu este doar un accident, este muncă grea, învăţare, perseverenţă, studiu, sacrificiu şi dragoste pentru ceea ce faci, iar pariorii responsabili cunosc acest lucru. În momentul în care vrei să alegi o echipă în care să ai încredere, chiar și atunci când în teren se află două nume mari, ia în calcul și comportamentul și atitudinea echipei, pentru a paria informat și responsabil. Câteva aspecte importante de care să ții cont în strategia de pariere sunt:

Pasiunea şi dragostea pentru sport

Cea mai importantă trăsătură a unui fotbalist este pasiunea şi dragostea pentru sport. Pentru a obţine succes, fotbaliştii practică ore întregi de antrenament şi odată ce reuşesc să îşi îmbunătăţească abilităţile continuă să le exerseze. Aceste ore includ nu doar timp pe teren ci şi timp petrecut vizionând meciuri de fotbal şi analizându-le sau reflectând asupra propriilor performanţe pe teren. Pentru a se obţine succes în fotbal, se spune că jucătorii trăiesc numai pentru asta şi îşi coordonează activităţile astfel încât fotbalul să fie pe primul loc.

Forţa psihică şi competitivitatea

Pasiunea pentru sport este însoţită de competitivitatea extremă. Fotbaliştii care iubesc ceea ce fac vor cu orice preţ să câştige. Competitivitatea este crucială pentru succesul în fotbal, dar trebuie să fie însoţită de calm şi de forţa psihică. Siguranţa şi forţa mentală pot ajuta un jucător să:

  • Funcţioneze bine sub presiune – atunci când timpul trece jucătorii încep să joace frenetic. Calmul ajută un jucător să ia decizii raţionale chiar şi în ultimele minute ale meciului. Autocontrolul este de asemenea important în situaţii cruciale ale jocurilor cum ar fi loviturile de pedeapsă;
  • Accepte înfrângerea – puterea mentală este foarte importantă pentru a ajuta un jucător să accepte înfrângerea şi să continue să joace cu mintea limpede şi fără regret. De asemenea, capacitatea de a accepta înfrângerea influenţează şi calitatea antrenamentelor după un meci pierdut;
  • Accepte agresivitatea inutilă din partea echipei adverse – în timpul meciurilor jucătorii pot să devină agresivi în mod inutil cu adversarii, împingând, călcând pe picioare adversarii sau lovindu-i cu cotul atunci când arbitrul nu este atent. Este uşor pentru un jucător să riposteze cu furie, însă furia invocă o stare fizică ce determină luarea unei decizii greşite pe teren şi în cele din urmă o astfel de decizie poate determină eşecul;
  • Accepte respingerea şi să persevereze – fotbaliştii profesionişti ştiu că facă faţă respingerilor şi perseverează continuând să avanseze.

Toate acestea se pot observa rapid pe teren, în atitudinea jucătorilor și în rezultatele pe care echipele le obțin. Dacă ții cont de astfel de detalii, înainte de a alege o echipa pe care să pariezi, poți considera că ești un parior responsabil. Subliniem însă faptul că pariurile responsabile se fac doar la case de pariuri autorizate și doar de către persoanele majore, deci dacă nu ai încă 18 ani, poți să profiți de timp pentru a te documenta și a observa toate aceste detalii de finețe.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.